Cumpărături de noapte - până la -30% - cod promoțional: CN30

Chuck Taylor All Star VS Chuck Taylor All Star II

I. POVESTEA CELOR DOI “CHUCKS”

O COMPARAȚIE ÎNTRE “ORIGINAL CHUCK” ȘI “CHUCK II” 

Marca Converse All Star a fost introdusă lumii  în anul 1917, cu pantofii sport de performanță pentru elita atleților de baschet. Dar, în același secol, termenul de “sneaker” a devenit ceva mult mai măreț decât firma de pantofi  din cauciuc Converse și-ar fi putut vreodată imagina, fiind cel mai ușor de recunoscut pantof de pe planetă!

De-a lungul anilor, “All Star” a fost redenumit “Chuck Taylor All Star” deoarece compania a stabilit ca jucătorul de baschet profesionist să fie reprezentantul acestui tip de pantofi sport în anii ’20, iar mai târziu o serie de schimbări subtile au fost efectuate pentru a redefini pantoful sport de baschet înainte ca acesta să fie retras de tot din îndatoririle sportului profesional în anii ’70. 

Precum automobilul Volkswagen Beetle, modelul All Star a fost mereu distins dar niciodată înlocuit, iar forma a rămas în sens larg neschimbată. Cu toate acestea, cu cât timpul trecea mai repede, compania Chuck a fost aleasă de către  mișcările contraculturii emergente în artă și muzică, eventual devenind piesa de bază în ținuta baieților și fetelor cool din toată lumea. Era acel moment în care simplul Chuck se depășise în a deveni o imagine atemporală care continuă să fie iubită de toată lumea.

Anul trecut, marca Converse a oferit modelului All Star Chuck Taylor o revizie generală pentru a readuce modelul de pantofi vechi de 98 de ani în prezent.  Denumit “Chuck II”, noul model a păstrat toate detaliile pe care noi le știm și le iubim la modelul original Chuck Taylor și a păstrat același profil inconfundabil, dar s-a imbunătățit în mod inimaginabil. ”Ideea a fost să schimbăm totul fără a schimba nimic”, a explicat directorul de design Converse, Damian Silver. Cu lejeritate, fiecare detaliu al modelului Chuck II a fost reîmprospătat iar rezultatul a fost întâmpinat cu brațele deschise de către vechii sau noii fani Converse.

 

II. SIGLA LATERALĂ ALL STAR

Primul lucru pe care îl vei observa atunci când pui unul lângă celălalt cele două modele de tenisi Chuck Taylor este acela că modelul Chuck II este construit cu o sigla laterală ALL STAR complet brodată. Au fost 42 de variații diferite ale peticului ALL STAR de-a lungul anilor, iar echipa din spatele proiectului "Chuck II" au petrecut mult timp dezbătând peticul potrivit, cum ar trebui să arate și cum ar trebui să se simtă.

 

III. CONFECȚIONAT DINTR-O ALTFEL DE PÂNZĂ

Modelul "Chuck II" este confecționat dintr-o pânză premium nou-noută ce este creată pentru a fi mai durabilă în toate modurile posibile.

S-au alocat 12 luni pentru a dezvolta această pânza maleabilă ce este mult mai sustenabilă decât materialul original, fiind întregită cu ajutorul unor cusături colorate și inele monocrome. Rezultatul constă într-un aspect minimal ce se încadrează în cerințele clienților brandului.

 

IV. UN NOU GULER

Iubitorii modelului Chuck vor înțelege foarte bine felul în care gulerul se lărgește în mod neatractiv la tenișii până la glezne atunci când sunt purtați foarte mult.

Împreună cu  partea de material nestructurat de la glezne, marginile gulerului neterminate și design-ul limbii reflectă metodele de confecționare atunci când a fost creat produsul pentru prima dată în 1917. În timp ce stilul vintage a fost înduioșător pentru mulți de-a lungul multor generații, atunci când a venit timpul să se revizuiască această zonă pentru crearea noului model "Chuck II" creatorii știau că pentru a reinventa modelul trebuiau să reinventeze gulerul pentru a îmbunătăți confortul general oferit de teniși.

 

A fost încorporată spumă cu memorie în guler pentru a-și păstra silueta și confortul la 360 de grade. Directorul creativ Converse Bryan Cioffi descrie procesul de căptușire similar cu povestea Goldilock și a celor 3 urși gâsind modalitatea perfectă de a crea gulerul perfect fără a fi prea restrictiv. Pentru mai mult confort, gulerul este aliniat cu linii subțiri de piele întoarsă pentru o mai bună respirație a materialului.

 

V. SUPER EMBLEME!

Modelul "Chuck II" prezintă pe călcâi cel mai nou design în materie de embleme și iese în evidență cu literele în relief. Tenișii vulcanizați ca modelul "Chuck Taylor" folosesc cauciuc pentru a atașa talpa la restul încălțămintei, iar pentru modelul "Chuck II" echipa a păstrat stilul vintage folosit la modelele vechi pentru a arăta autentic.

Terminația cu zimți de la începutul tălpii este un detaliu estetic vintage păstrat după finalizarea procesului de vulcanizare pentru un aspect fără egal.

 

VI. Care model are cel mai mare aglet?

Când te uiți la modelul "Chuck II" pentru atât de mult timp cât ne-am uitat noi, realizezi că orice detaliu mic a fost analizat în amănunt pentru a găsi modalități de a îmbunătăți modelul, chiar și terminațiile de plastic ale șireturilor! “Stăteam 3-4 ore într-o ședință dezbătând cât de lungă trebuie să fie terminația de plastic a șireturilor”, Vice Președintele și GM CONVERSE, Richard Copcutt a explicat: “Așadar, iubitorii produselor noastre vor putea observa că acea terminație de plastic a șireturilor este mai lungă la modelul "Chuck II" decât cea a modelului original pentru o mai bună folosire a șireturilor".

 

VII. Talpa perfectă de cauciuc 

Converse a petrecut mult timp dezvoltând culoarea perfectă și naturală a cauciucului tălpii a modelului "Chuck II" și au iubit acest proces atât de mult încăt au decis să interzică folosirea acelui cauciuc pe niciun alt model!

“Pentru mine talpa este la fel de importantă ca orice altă parte a tenișilor”, a explicat Damion:  “Când ne-am uitat în cărțile istoriei și în arhiva noastră am văzut ce fel de tonuri de culori am folosit de-a lungul anilor și am vrut să ne asigurăm că am gasit ceva care să rezoneze cu trecutul nostru. Am vrut să ne asigurăm că avem culoarea, modelul si design-ul perfect. Credem că am atins coarda perfectă cu această culoare.”

 

VIII. Chuck- MAI CONFORTABIL CA NICIODATĂ!

Ultima, de departe cea mai mare inovație echipată în modelul "Chuck II" este includerea tălpii LUNARLON. Cu tehnologia șoc dezvoltată de Nike, "Chuck II" se simte total diferit în picioarele tale în materie de confort, în special atunci când stai mult în picioare, face o mare diferență! Cel mai importat lucru negativ la modelul original "Chuck" este lipsa suportului pentru arcul piciorului, așadar suportul și amortizorul încorporat modelului au fost binevenite ca update-uri.

 

 

 


X