Ce trebuie să știm despre pantofii de alergat?

A venit primăvara? Este timpul să ne dezmorțim și să facem puțină mișcare!

Alergatul este astăzi un subiect inepuizabil deoarece acesta este o formă de activitate din ce în ce mai preferată atât de de femei cât și de bărbați.

Motivele pentru care alergatul a devenit atât de popular sunt numeroase. Astăzi ne preocupă starea noastră de sănătate, oamenii pun accent pe sănătatea mintală și caută modalități de a-și găsi echilibrul corect în viață. În acest sens, alergatul te face să te simți mai bine zi de zi, este o armă puternică împotriva bolilor și este cea mai simplă și veche formă de mișcare. Un alt motiv considerabil este acela că alergatul este activitatea fizică cea mai eficientă pentru scăderea în greutate.

Avantajul acestei forme de activități este acela că nu ai nevoie de un echipament sofisticat. Îți poți alege echipamentul în funcție de nivelul tau financiar. Cu toate acestea, atenția ta trebuie concentrată pe perechea de pantofi corespunzători acestei forme de activități. Sunt câteva lucruri pe care trebuie să le iei în considerare atunci când îți alegi pantofii perfecți pentru alergat.

De ce? Pentru că ne dorim să facem din alergat o plăcere și nu o corvoadă, iar perechea de pantofi pe care o s-o folosim ne poate ajuta în acest sens, mai ales pentru că o utilizăm pe termen lung.

 

 

Care este ”filosofia” despre pantofii de alergare?

În primul rând, trebuie să ai în vedere câteva aspecte:

  • Frecveța (spre exemplu, de câte ori vei alerga pe săptamână)
  • Distanțe (cât îți propui să alergi la un antrenament)
  • Suprafața (șosea, munte, bandă etc)

În al doilea rând, urmează alegerea adidașilor:

  • Mărimea potrivită este un aspect foarte important. Pantofii de alergat nu ar trebui să fie nici fix pe picior, dar nici prea mari. Deoarece talpa piciorului se dilată în timpul alergării, alegerea ideală o reprezintă pantofii de alergat cu un număr mai mari.
  • Confortul este o condiție obligatorie! Un aspect important în acest sens îl reprezintă talpa pantofului. Cu cât aceasta este mai groasă, cu atât te vei simți mai confortabil, iar acest lucru va fi semnificativ la distanțe mai lungi.
  • Greutatea pantofului: în general, pentru distanțe de până în 10 km, pantofii standard de 300g reprezintă alegerea ideală. Dacă vorbim despre maratoane și antrenamente complexe, este indicat să investești într-o pereche de pantofi de alergat mai ușori.
 

 

De cele mai multe ori, ne este greu să gasim un factor motivațional. Pe lângă proiectarea unei siluate fit, echipamentul sportiv ar putea reprezenta o altă sursă de motivație și inspirație.

Noi știm că este dificil să te dezmorțești și să ajungi în parc, sau pe banda de alergat. Tocmai de aceea, îți punem la dispoziție modele variate de adidași, combinații de culori puternice potrivite oricărui stil și oricărei personalități care să te motiveze să începi un stil de viață activ, dinamic. Alege-ți perechea preferată chiar acum!

 

 


X